Vlada TK iskazala razumijevanje za stanje muzičkih radnika

Vlada Tuzlanskog kantona  iskazala  je danas  razumijevanje za nezahvalnu situaciju u kojoj se nalaze muzički radnici zbog neizvođenja muzike uživo.

Naime, za vrijeme mirnog  protestnog okupljanja predstavnika muzičara, koji su danas iskazali nezadovoljstvo odlukom Kriznog štaba ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona, kojom je zabranjeno izvođenje muzike  uživo, delegacija Vlade TK pozvala je predstavnike muzičkih djelatnika na razgovor. Ovom prilikom je istaknuto da Vlada TK prati prijedloge Kriznog štaba TK, koji uglavnom čine ljekari, te da prate stavove struke i da se na taj način odlučuje o narednim koracima, napominjući da će narednih dana razmotriti zahtjev da se navedena Odluka na  narednoj sjednici Kriznog štaba, preispita i da se donesu nove mjere.

Predstavnici muzičkih radnika iznijeli su stav u kojem izražavaju nezadovoljstvo zbog neizvođenja muzike u ugostiteljskim objektima, čime se ugrožava njihova egzistencija, te zatražili da se Odluka Kriznog štaba stavi van snage.

„Razmijenili smo mišljenja o trenutnim problemima koji su aktualni za ovu kategoriju stanovništva, a u kontekstu trenutne epidemiološke situacije. Naše stavove smo približili i u narednoj sedmici ćemo, na redovnoj sjednici Kriznog štaba, u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom razmotriti ovu mjeru zabrane izvođenja muzike uživo. Nadam se da ćemo u skladu sa epidemiološkom situacijom moći izvršiti korekciju ove mjere, izjavio je nakon sastanka s predstavnicima muzičkih radnika ministar zdravstva, Božo Jurić.

Potcrtao je, da  ukoliko dođe do izmjena ove mjere, jako je važno da svi oni koji budu posjećivali ugostiteljske objekte završe proces vakcinacije, ukoliko to još nisu uradili i da na taj način zajedno  kako  Krizni štab i Vlada  TK, tako i ugostitelji i muzičari doprinesu povećanju stepena vakcinisanog stanovništva na području TK.

Direktor Udruženja umjetnika i kulturnih radnika TK, Zoran Brkić izjavio je nakon sastanka s predstavnicima Vlade TK da je današnji sastanak dijalog između muzičara  i Vlade.

„Mi smo zadovoljni današnjim razgovorom- Iznijeli smo naše probleme. Zabranom rada nam je ugrožena egzistencija. Ne bježimo ni od kakvih mjera, ali ukoliko postoji mogućnost i način da radimo da se to omogući, rekao je Brkić  pozvavši stanovništvo da se vakciniše.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: