Vatrogasci imali jedanaest intervencija u TK

U protekla 24 sata vatrogasne jedinice su, prema izvještajima operativnih centara civilne zaštite sa područja Tuzlanskog kantona, pored nekoliko tehničkih i intervencija na dostavljanju vode imale i jedanaest intervencija na gašenju požara.

Kalesijski vatrogasci su imali dvije intervencije na gašenju požara. U ranim jutarnjim satima, oko 2:40 sati vatrogasci su gasili požar u naselju Zukići, gdje je gorjelo 3 dunuma niskog rastinja. Brzom intervencijom spriječeno je širenje požara na štalu i sijeno.  Također, požar se dogodio i u Markovićima, gdje je gorjelo 2 dunuma niskog rastinja.

Na području Grada Tuzla na lokalitetu Ilinčica gdje je gorjelo nisko rastinje na manjoj površini i elektro kablovi relea.  U Banovićima je gorjela jalovina u naselju Oskova.

Na područu općine Gračanica u naselju Miričina gorio je vinograd i nisko rastinje na manjoj površini, zatim na lokalitetu Sočkovački most gdje je gorjelo nisko rastinje na manjoj površini i u naselju Grabovac gdje je gorio stari napušteni stambeni objekat. U općini Gradačac zabilježene su dvije intervencije na gašenju požara niskog rastinja i to u naseljima Vida I ukupne površine 2 duluma i naselju Vida II ukupne površine 2 dunuma.

U centru Lukavca gorjela je ograda i nisko rastinje na manjoj površini.. Na području općine Srebrenik u ulici 16. Muslimanske brigade gorjelo je nisko rastinje na manjoj površini, saopćeno je iz KU CZ Tuzla.

Ovom prilikom vatrogasci apeluju na građane da ne lože vatru na otvorenom,  radi zaštite ljudskih života i materijalnih dobara od rizika. Podsjećaju da je prema Zakonu o vatrogastvu loženje vatre na otvorenom je krivično djelo, odnosno kršenje zakona, gdje su predviđene i novčane kazne.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: