Uputstva za putnike koji lete sa Međunarodnog aerodroma Tuzla

Direktor Međunarodnog aerodroma u Tuzli Esad Mujačić, za N1 je rekao da je 80 posto destinacija sa ovog aerodroma ponovo stavljeno u funkciju, no kada su u pitanju kapaciteti popunjenosti letova, onda je to oko 50 posto.

Mjere koje se poduzimaju u cilju zaštite zdravlja putnika i osoblja maksimalno se primjenjuju.

“Svakom putniku koji dođe na aerodrom, prije ulaska u objekat, vrši se kontrola temperature, dezinfekcija obuće i ruku, te onda nakon ulaska u terminal poštuje se određeno odstojanje, odnosno fizička distanca koja je iscrtana linijama. Svaki putnik ima svoje mjesto, a u kontaktu sa našim osobljem imamo fizičku zaštitu”, kazao je Mujačić i poručio da su to mjere kojih se svi moraju pridržavati, i putnici i osoblje. 

Kad je u pitanju sjedenje u avionu, izjavio je da je kapacitet popunjenosti dosta manji u odnosu na mogući broj putnika, te da tu nema problema. 

Trenutno sa Međunarodnog aerodroma Tuzla se leti za Billund (Danska), Keln, Berlin, Karlsruhe Baden-Baden, Frankfurt-Hahn (Njemačka), Eindhoven (Holandija), Basel (Švicarska), Stockholm, Vaxjo, Malmo i Gothenburg (Švedska).

Mujačić je upozorio putnike da postoje određeni uslovi propisani za ulazak u te države.

“Drugi dan je kako smo krenuli sa prevozom putnika. Jučer smo imali puno problema, zato što su mnoge putnike morali vraćati, jer nisu imali odgovarajuću dokumentaciju”, istaknuo je.

U strane države, naglasio je, može ući samo putnik koji ima boravišnu, privremenu, stalnu, radnu vizu, na neki drugi način definisan boravak, ili je državljanin te zemlje.

“Kad su u pitanju državljani BiH, oni moraju imati određen boravak u toj državi da bi mogli ući, jer zvanično granice zemalja Evropske unije nisu otvorene”, napomenuo je direktor Međunarodnog aerodroma Tuzla.

(N1)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: