Uhapšena tri službenika MUP-a TK, pretresi u Kalesiji i Tuzli

Glasnogovornik Tužilaštva TK Admir Arnautović za Klix.ba je potvrdio da se na više lokacija trenutno vrše pretresi u Kalesiji, tačnije u Policijskoj stanici i stambenim objektima u ovom mjestu te jednom poslovnom objektu u Tuzli.

Kako saznajemo, tri službenika policije osumnjičena su za počinjenjenje više krivičnih djela, a riječ je o načelniku Operativnog centra MUP-a TK Vahidinu Omerbegoviću, jednom službeniku te policajcu/istražitelju iz Policijske stanice u Kalesiji.

“Načelnik Operativnog centra MUP-a TK je osumnjičen da je u periodu od 2014. do 2019. godine izvršio više krivičnih djela, između ostalog zloupotrebu položaja i ovlasti, odavanje službene tajne, trgovinu utjecajem, primanje dara ili drugog oblika koristi u periodu dok je obavljao funkciju zamjenika načelnika Operativnog centra MUP-a TK, zatim načelnika Operativnog centra MUP-a TK i komandira Policijske stanice Kalesija”, rekao je Arnautović za Klix.ba.

Ostale dvije osobe koje su dosad uhapšene u akciji osumnjičene su za primanje dara ili drugih oblika koristi te krivotvorenje službene isprave .

Akcija se provodi po nalogu Tužilaštva, a po naredbi Općinskog suda. Kako saznajemo, uhapšene osobe će biti predate u nadležnost Tužilaštva TK.

(Klix)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: