U Tuzlanskom kantonu nema novozaraženih od koronavirusa

Na području Tuzlanskog kantona osmi dan zaredom nema zaraženih osoba koronavirusom. U posljednja 24 sata testirano je 168 osoba i svi rezultati su bili negativni, saopoštila je dr. Maida Mulić, direktorica Zavoda za javno zdravstvo Tuzlanskog kantona.

“Od početka bilježimo 84 pozitivne osobe na području Tuzlanskog kantona, od čega na današnji dan imamo aktivne 42 osobe. Trenutno u UKC imamo pet osoba, dok je jedna osoba smještana u MIB-u. Preostalih 36 osoba se nalazi na kućnom liječenju”, kazala je doktorica Mulić.

Upoređujući podatke s jučerašnjim, jasno je da se od jučer od bolesti COVID-19 u TK oporavilo čak 16 osoba jer je broj aktivnih slulajeva pao sa 58 na 42. Do sada se opravilo se 28 pacijenata kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa SARS-CoV-2.

Dodala je da je testiranje na području TK-a prošireno, osim osoba sa indikacijama, onih koje su vezane za klaster i na širu populaciju.

“Započeli smo testiranja u staračkim domovima i jedan dio kasirki u tržnim centrima i rezultati za te osobe koje su jučer obuhvaćene su, također, negativni”, istakla je dr. Mulić.

Trenutno se u karantenu nalaze 33 osobe, dok su 72 osobe izašle iz karantena. U kućnoj izloaciji trenutno se nalazi 776 osoba sa područja TK-a.

(Radio Feral)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: