U TK 82 novozaražene osobe, u Kalesiji novih 10 pozitivnih

U posljednja 24 sata u UKC-u Tuzla testirano je 348 laboratorijskih uzoraka, od kojih je 82 pozitivna na koronavirus, potvrđeno je iz Kriznog štaba Ministarstva zdravstva TK.

Laboratorijski uzorci su rađeni za period od 3.do 6.avgusta ove godine. “Budući da se testiranja rade po smjernicama i prioritetima danas su urađeni i uzorci, koji nisu obrađeni proteklih dana”, rečeno je Kriznog štaba Ministarstva zdravstva TK.

Najviše zaraženih je iz Tuzle – 23, Živinica – 14, Banovića i Kalesije po 10, Srebrenika – 7, Lukavca – 6, Gradačca – 4, Doboj Istoka i Gračanice po 3, Kladnja i Spane po jedna osoba.

Preminula su dva muškarca, starije životne dobi, sa komorbiditetima iz Gračanice i Živinica.

U TK je trenutno 709 aktivno pozitivnih osoba, od kojih je 74 hospitalizirano u UKC-u Tuzla, a 5 osoba se nalazi na respiratoru. Preostalih 635 aktivno pozitivnih osoba se nalazi u kućnoj izolaciji.

Ukupan broj pozitivnih osoba na Covid – 19 u TK od početka pandemije do danas je 2.158, od kojih se 1.367 oporavilo od ovog oboljenja.

Od početka pandemije do danas, na području TK-a, od posljedica koronavirusa preminula je 81 osoba. U kućnoj izolaciji trenutno se nalazi 906 osoba, saopćio je Krizni štab Ministarstva zdravstva TK.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: