U TK 8 smrtnih ishoda, 14 novozaraženih

U posljednja 24 sata u UKC-u Tuzla testirana su 122 laboratorijska uzorka, od kojih je 14 pozitivno na koronavirus, potvrđeno je iz Kriznog štaba Ministarstva zdravstva TK.

Najviše zaraženih je iz Gradačca – 6, slijede Gračanica i Tuzla po 2, Banovići, Lukavac,  Srebrenik i Živinice po jedna osoba.

Od posljedica koronavirusa preminulo je 8 osoba,  od čega su 4 osobe muškog spola, starije životne dobi, po dvije osobe iz  Gračanice i Živinica. Dvije osobe muškog spola, srednje životne dobi su sa područja Tuzle i Banovića. Jedna osoba ženskog spola starije životne dobi iz Gradačca,  a jedna osoba ženskog spola, srednje životne dobi iz Gračanice. Svi preminuli imali su prateća oboljenja.

U TK je trenutno 750 aktivno pozitivnih osoba, od kojih je 74 hospitalizirano u UKC-u Tuzla, a 3 osobe se nalazi na respiratoru. Preostalih 676 aktivno pozitivnih osoba se nalazi u kućnoj izolaciji.

Ukupan broj pozitivnih osoba na Covid – 19 u TK od početka pandemije do danas je 2.303, od kojih se 1.462 oporavilo od ovog oboljenja.

Od početka pandemije do danas, na području TK-a, od posljedica koronavirusa preminulo je 90 osoba. U kućnoj izolaciji trenutno se nalazi 771 osoba, saopćio je Krizni štab Ministarstva zdravstva TK.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: