U TK 61 novozaražena osoba, u Kalesiji 3

U posljednja 24 sata u UKC-u Tuzla testirano je 244 laboratorijska uzorka, od kojih je 59 pozitivih na koronavirus, potvrđeno je iz Kriznog štaba Ministarstva zdravstva TK. Još 2 pozitivna uzoraka bilo je nakon testiranja u Plavoj poliklinici. Dakle, ukupan broj pozitivnih u TK-a danas je 61.

Preminula su dva muškarca starije životne dobi  iz Sapne i Živinica, koji su pored koronavirusa imali i druga oboljenja.

Novozaražene osobe su iz: Tuzle – 27, Gradačca – 11, Lukavca – 6, Živinica – 5, Kalesije i Doboj Istoka po 3, Srebrenika – 2, Banovića, Gračanice, Sapne i Teočaka po jedna osoba.

U TK trenutno je 628 aktivno pozitivnih osoba, od kojih je 81 hospitalizirano u UKC-u Tuzla, a 4 osobe se nalazi na respiratoru.

Preostalih 547 aktivno pozitivnih osoba se nalazi u kućnoj izolaciji.

Ukupan broj pozitivnih osoba na Covid – 19 u TK od početka pandemije do danas je 2.478, od kojih se 1.754 oporavilo od ovog oboljenja.

U odnosu na jučerašnji dana na području TK-a od koronavirusa se oporavila 61 osoba.

Od početka pandemije do danas, na području TK-a, od posljedica koronavirusa preminulo je 95 osoba. U kućnoj izolaciji trenutno se nalazi 884 osoba, saopćio je Krizni štab Ministarstva zdravstva TK.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: