Tuzlansko klizalište preseljeno na Panonska jezera: Ledena čarolija od 24. novembra

U kompleksu Panonskih jezera u Tuzli trenutno su u toku radovi na montaži klizališta koje će za sve posjetitelje u funkciji biti od 24. novembra ove godine, za kada je zakazano svečano otvorenje uz bogat zabavni program.

Ledena ploha na kojoj su prve klizačke korake napravili brojni Tuzlaci ove godine mijenja svoju lokaciju te će svi u čaroliji na ledu umjesto na Trgu slobode moći uživati u kompleksu Panonskih jezera.

“Klizalište je preseljeno na Panonska jezera zbog radova na proširenju Trga slobode, a ove godine svečano otvorenje je 24. novembra uz lijep umjetnički, odnosno klizački program koji će izvesti gosti iz Klizačkog kluba Olimpik iz Beograda”, rekao je za Klix.ba direktor JKP Pannonica Tuzla Maid Porobić.

Tuzlaci su u klizanju prvi put mogli uživati 2006. godine kada je postavljena ledena ploha znatno manje površine nego što je ona danas.

Natkrivena ledena ploha je površine 600 metara kvadratnih, uz 200 metara kvadratnih dodatnog prostora koji je namijenjen za ugostiteljske sadržaje.

Porobić nam kaže da će i u predstojećoj sezoni za sve ljubitelje umjetnosti na ledu biti upriličena brojna dešavanja.

Radno vrijeme klizališta će biti od 10 do 22 sata, a pored dnevnih i sedmičnih programa u januaru iduće godine bit će organizovana i tradicionalna škola klizanja.

“Ove godine imamo i novinu, a to je da će kompleks Panonskih jezera za sve posjetitelje biti otvoren u tokom radnog vremena klizališta, tako da će svi zainteresirani moći šetati obalom, ali i uživati u ugostiteljskoj ponudi”, dodao je Porobić.

Direktor Pannonice kaže i da cijene na tuzlanskom klizalištu ostaju nepromijenjene. Shodno tome, od ponedjeljka do petka, ukoliko želite klizati sat i 15 minuta s vlastitim klizaljkama izdvojit ćete 2,50 KM, ili ćete doplatiti još jednu marku koliko će koštati iznajmljivanje klizaljki.

Isti vremenski period klizanja subotom i nedjeljom koštat će 3,50 KM, a ako iznajmljujete klizaljke doplatit ćete dvije marke.

Ukoliko bi se trenutne temeprature zraka zadržale i do kraja ovog mjeseca, Porobić nam je rekao da će klizalište nesmetano funkcionisati, s obzirom na to da oprema namijenjena za održavanje postojanosti ledene plohe funkcioniše i na 20 stepeni Celzija.

Na kraju kažimo i to da je u proteklih 12 godina u tuzlanskom klizalištu uživalo 220.000 klizača.

Klix

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: