Tuzlanski ugostitelji poručili da neće poštovati nove naredbe, organizuju i proteste

Nadležni u Tuzlanskom kantonu danas su donijeli odluku po kojoj se ugostiteljskim objektima skraćuje radno vrijeme do 21 sat uvečer, zbog pogoršane epidemiološke situacije. Ugostitelji reagovali, kazavši da neće poštovati naredbe i da u 15 sati izlaze na protest.

Naime, Grupacija ugostitelja Tuzlanskog kantona koja djeluje u okviru Udruženja za trgovinu, ugostiteljstvo i turizam Kantonalne privredne komore Tuzla, održala je vanrednu sjednicu, na kojoj su predstavnici ugostiteljske djelatnosti iskazali nezadovoljstvo novim pooštravanjem higijensko-epidemioloških mjera.

Skraćeno radno vrijeme ugostiteljskim objektima i tržnim centrima u Tuzlanskom kantonu

“Stava smo da od svih privrednih djelatnosti, nove mjere direktno i najviše utječu na sektor ugostiteljstva i u potpunosti ovaj sektor dovodi do gašenja. Smatramo da ove mjere treba preispitati, formirati nove u dogovoru sa privredom i predstavnicima sektora ugostiteljstva, a sve u cilju opstanka privrednih subjekata i očuvanja radnih mjesta”, poručili su ugostitelji.

Vladu Tuzlanskog kantona, sva ministarstva, institucije, medije i javnost su obavjestili da vlasnici ugostiteljskih objekata na području Tuzlanskog kantona nemaju namjeru primjeniti nove mjere, zatim da će nastaviti sa radom kao u prethodnom periodu, kao i da poduzimaju sve aktivnosti po hitnom postupku kako bi pristupili gašenju privrednih subjekata.

Naveli su i da poduzimaju sve aktivnosti po hitnom postupku kako bi sve zaposlene otpustili i prijavili ih na Zavod za zapošljavanje TK te da poduzimaju sve aktivnosti na okupljanju i protestima ugostiteljskih radnika već danas i pozivaju sve one koji su pogođeni novim mjerama na okupljanje pred zgradom Vlade TK danas u 15 sati.

Podsjećamo, u Tuzlanskom kantonu se trenutno nekontrolisano širi koronavirus, zbog čega su uvedene restriktivnije mjere koje odmah stupaju na snagu. Ugostiteljskim objektima i tržnim centrima se skraćuje radno vrijeme do 21 sat, a naredba je odah stupila na snagu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: