Tužilaštvo TK: Profesor iz Tuzle uzimao i do 1.000 KM za diplome bez polaganja ispita

Salčinović je uhapšen u utorak u prostorijama škole u kojoj je radio zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo primanje dara ili drugih oblika koristi.

“Postoji osnovana sumnja da je Salčinović kao profesor i član komisije za obrazovanje odraslih u ovoj školi, u periodu od juna 2017. do juna 2018. godine, od deset vanrednih polaznika tražio i uzimao novčane iznose koji su se kretali u pojedinačnim slučajevima od 150 KM do 1.000 KM, kako bi, koristeći svoju funkciju, pogodovao da oni bez polaganja ispita pred stručnim komisijama steknu diplome rudarskog ili geološkog tehničara. Na taj način je sebi pribavio korist u ukupnom iznosu od skoro 3.900 KM”, rekao je glasnogovornik Tužilaštva Tuzlanskog kantona Admir Arnautović.

Kako je precizirano, Salčinović je osumnjičen i da je od četiri vanredna polaznika tražio novac koji mu oni nisu htjeli dati.

Hapšenju je prethodila višemjesečna istraga FUP-a i Tužilaštva TK, a jednomjesečni pritvor Salčinoviću je odredio Općinski sud u Tuzli.

 

 

(Klix)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: