Sutra Dan žalosti u Tuzlanskom kantonu

Vlada Tuzlanskog kantona još tri dvije godine donijela je odluku o proglašenju 25. maja, dana stradanja tuzlanske mladosti na Kapiji, Danom žalosti za područje Tuzlanskog kantona, pa će tako biti i ove godine.

Na taj dan sve institucije i organi na području Tuzlanskog kantona istaknut će zastave na pola koplja, a sve medijske kuće i organizatori kulturno – umjetničkih i sportskih manifestacija obavezne su da svoje programske sadržaje prilagode Danu žalosti.

Usljed pada granate, ispaljene sa položaja Vojske Republike Srpske na Ozrenu, tog kobnog majskog dana ubijena je 71 osoba, prosječne životne dobi 23 godine. Najmlađa žrtva je dvogodišnji Sandro Kalesić. Više od 200 mladih je ranjeno.

Tuzlanskog kantona 2016. godine donijela je Odluku o proglašenju 25. maja, dana stradanja tuzlanske mladosti na Kapiji, danom žalosti za područje našeg kantona.

S tim u vezi, na ovaj dan sve institucije i organi na području Tuzlanskog kantona istaknuti će zastave na pola koplja/jarbola, a sve medijske kuće i organizatori kulturno – umjetničkih i sportskih manifestacija obavezne su da svoje programske sadržaje prilagode danu žalosti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: