Sud zabranio štrajk doktorima u UKC-u u Tuzli

Postupajući po tužbi sa prijedlogom za određivanje sudske mjere osiguranja i prijedlogom za određivanje privremene mjere koju je Javna zdravstvena ustanova Univerzitetski klinički centar Tuzla podnijela protiv Strukovnog sindikata doktora medicine i stomatologije Tuzlanskog kantona i Saveza strukovnih sindikata doktora medicine i stomatologije Federacije Bosne i Hercegovine, radi utvrđivanja nezakonitosti i zabrane organiziranja i provođenja štrajka koji je najavljen za ponedjeljak 04.06.2018. godine, Općinski sud u Tuzli je dana 30.05.2018. godine donio Rješenje broj: 32 0 P 335803 18 Mo kojim je ZABRANIO organiziranje i provođenje ovog štrajka.

Slijedom navedenog, Univerzitetski klinički centar Tuzla obavještava pacijente i cjelokupnu javnost da najavljenog štrajka neće biti i da će sve klinike raditi punim kapacitetom, bez bilo kakve obustave rada, saopćeno je iz UKC-a Tuzla.

Podsjećamo, s obzirom na to da još uvijek nisu potpisali kolektivni ugovor s Vladom Tuzlanskog kantona, članovi Strukovnog sindikata doktora medicine i stomatologije TK najavili su stupanje u generalni štrajk u ponedjeljak, 4. juna ove godine.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: