Skupština TK: “Smjenjeni premijer i ministri na biro ili nekadašnja radna mjesta”..

U Tuzli  je danas održana sjednica Skupštine TK hitnog karaktera. 27 poslanika koliko je bilo potrebno za rad Skupštine donijelo je odluke neophodne za normalizaciju života i funkcionisanje institucija sistema u skladu sa zakonom.
Dvadsesetsedam poslanika Skupštine TK prihvatilo je u subotu donesenu odluku Kolegija, prema kojom je potvrđena ostavka Seada Čauševića premijera Kantona i razriješena kantonalna Vlada. 
„Imamo situaciju da smo bili u blokadi da tako kažem u nemogućnosti funkcionisanja institucija i mi smo održali i sjednicu Skupštine na kojoj smo prihvatili ostavku Vlade i nakon toga smo donijeli još nekoliko odluka važnih za ostvarivanje prava građana”, kazao je u izjavi za RTVTK Sladjan Ilić,predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona.
Da li će smijenjeni premijer i ministri i dalje primati platu, odnosno jesti takozvani bijeli hljeb, bilo je jedno od novinarskih pitanja:
„Ja ću se zalagati da to ne bude da se i ministri vrate u svoje firme ili na biro rada”,kazao je Zoran Jovanović, nezavinsi poslanik…
Skupštinski poslanici ovlastili su sekretare ministarstava da predstavljaju i zastupaju ministarstva, organizuju rad, potpisuju akta i preduzmu sve druge neophodne radnje u cilju zakonitog i nesmetanog izvršavanja poslova iz nadležnosti ministarstava. U cilju nesmetanog finansiranja TK ovlaštene su i osobe za kolektivno potpisivanje naloga za plaćanje preko Jedinstvenog računa. Skupština je odobrila Operativni plan Budžeta kantona u skladu sa Planom novčanih tokova od 1.januara do 31.marta. Utvrđena je osnovica za obračun plata i toplog obroka svih budžetskih korisnika za januar, koje ostaju nepromijenjene.

(RTVTK)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: