SDP: Podržani zaključci Kluba poslanika SDP-a o povećanju izdvajanja za poljoprivrednike i socijalna davanja u 2018. godini!

Saopćenje za javnost Kluba poslanika SDP-a u Skupštini TK

Skupština Tuzlanskog kantona je danas održala svoju 43. redovnu sjednicu, a na kojoj su razmatrane dvije tačke dnevnog reda:
1. Nacrt budžeta Tuzlanskog kantona za 2018. godinu te
2. Nacrt Zakona o izvršenju budžeta Tuzlanskog kantona za 2018. godinu.

Klub poslanika SDP-a u Skupštini Tuzlanskog kantona je na današnjoj sjednici uzeo aktivno učešće u raspravi po obje tačke, te dao svoj doprinos pri kreiranju ovako važnog dokumenta po građane našeg kantona.

Dževad Hadžić, predsjednik Kluba poslanika SDP-a u Skupštini Tuzlanskog kantona, je u svom izlaganju istakao da u Nacrtu budžeta TK-a za 2018. godinu nije došlo do povećanja prihodovne strane, što je evidentan dokaz da jedan od ključnih ciljeva kantonalne vlade nije ispunjen.

Hadžić je tokom rasprave o Nacrtu budžeta za 2018. godinu predložio i nekoliko zaključaka, od kojih su posebno bitni oni koji se odnose na poljoprivredne proizvođače i poticaje poljoprivrednim proizvođačima, ali i na uvećanje socijalnih davanja u 2018. godini.  Hadžić je predložio zaključak da se u Prijedlogu budžeta  Tuzlanskog kantona za 2018. godinu poveća stavka koja se odnosi na poljoprivredne proizvođače, a kojom bi poljoprivredni proizvođači, umjesto dosadašnjih 3,3 miliona KM, dobili milion više, odnosno 4,3 miliona konvertibilnih maraka. Također, istakao je i važnost uvećanja socijalnih davanja, s posebnim akcentom na povećanje dječijeg dodatka i uvećanog dječijeg dodataka, ali i povećanje naknade za porodilje.
Ovi zaključci su jednoglasno podržani, kao i zaključak Kluba poslanika SDP-a koji se odnosi na povećanje plata prosvjetnim radnicima, ali i povećanje izdvajanja za školske objekte na području našeg kantona u 2018. godini.

 

Klub poslanika SDP-a u Skupštini Tuzlanskog kantona

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: