SDA objavila imena onih koji su izbačeni iz stranke

U povodu novonastale situacije i smjene Vlade Tuzlanskog kantona (TK), uvedena su povjereništva u općinske organizacije SDA Banovići, Sapna i Gradačac, saopćeno je iz Kantonalnog odbora (KO) SDA TK.

– Također, svi poslanici koji nisu ispoštovali stav Predsjedništva SDA BiH i koji su djelovali vanstatutarno su isključeni iz članstva SDA u svojim općinskim organizacijama – navode iz KO SDA TK.

Kako nadalje navode, iz OO SDA Živnice isključena je: Narcisa Šiljegović, poslanica u Skupštini TK, iz OO SDA Srebrenik isključeni su Mehmed Bajrektarević, poslanik u Skupštini TK i Jakub Suljkanović, novi premijer TK, dok su iz OO SDA Lukavac isključeni Suad Salibašić poslanik u Skupštini TK i Enes Gegić, novi ministar za boračka pitanja u Vladi TK.

Iz OO SDA Tuzla isključena je Slavena Vojinović, nova ministrica za kulturu, sport i mlade u Vladi TK, a iz OO SDA Gračanica isključeni su Mirza Omerdić i Demir Beganović, poslanici u Skupštini TK.

Iz KO SDA TK, također, navode da su u toku postupci za utvrđivanje odgovornosti poslanika i ministara, kojima su iz OO SDA Sapna, obuhvaćeni – Senad Alić, predsjednik Skupštine TK, iz OO SDA Gradačac – Husein Topčagić, ministar unutrašnjih poslova u Vladi TK, iz OO SDA Kalesija – Fetah Hlujdur i Zijad Suljkanović, poslanici u Skupštini TK, iz OO SDA Banovići – Mirsad Kukić, potpredsjednik SDA BiH, Rasim Dostović, Mirsad Bečič. Azra Kahrimanović i Jasmina Lugavić, poslanici u Skupštini TK.

– SDA Tuzlanskog kantona sa svim općinskim organizacijama na području TK-a i uz podršku Predsjedništva SDA BiH nastavit će realizaciju ciljeva Stranke kako bi se sankcionisali svi oni koji rade vanstatutarno, a radi raščišćavanja odnosa sa pojedincima koji žele da SDA koriste za vlastite interese, a na štetu SDA i BiH – navodi se u saopćenju.

 

(Fena)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: