Sajam visokog obrazovanja 27. i 28. aprila po drugi put u Tuzli

Nakon uspješno organizovanog „Sajma visokog obrazovanja 2016“, Tuzlanski sajam i ove godine organizuje ovu sajamsku manifestaciju, koja će 27. i 28. aprila 2017 godine u Tuzli predstaviti veliki broj javnih i privatnih univerziteta i visokih škola sa studijskim odsjecima i usmjerenjima iz cijele Bosne i Hercegovine i regije.

Osnovni cilj manifetascije je i prezentacija ključnih informacija i usluga za uspješnu prijavu/upis novih studenata, a sve s ciljem pravovremenog i cjelovitog informisanja maturanata srednjih škola o mogućnostima i uslovima akademskog obrazovanja.

Tuzlanski kanton, kao najmnogoljudniji u BiH, ima najveći broj učenika završnih razreda u srednjim školama čime se opravdava potreba za održavanjem ove manifestacije u Tuzli kao akademskom središtu u ovo dijelu BiH.

-Interesovanje visokoškolskih ustanova, ali i samih učenika iz cijelog Tuzlanskog kantona koji će organizovano posjetiti sajamske sadržaje, garant su da će Tuzla u ta dva sajamska dana biti centar visokog obrazovanja Bosne i Hercegovine. Želja nam je između ostalog da kroz promociju studijskih programa, njihovog kvaliteta i koncepta, maturantima i njihovim roditeljima pomogneno u donošenju važne životne odluke, a to je šta i kako studirati – rekao je Zlatko Alidžanović, predsjednik Uprave Tuzlanskog sajma

Pored izlagačkog dijela, centralni programski sadržaja Sajma visokog obrazovanja bit će Okrugli stol pod nazivom „Visoko obrazovanje i zapošljavanje“, koji će okupiti eminetne stručnjake iz organizacija i institucija koje su direktno vezane za visoko obrazovanje u BiH.

Sajam će biti smješten u tri izlagačka paviljona Hotela Tuzla i bit će otvoren u periodu od 10. do 17. sati.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.