Sa Autobuske stanice Tuzla jutros otišli prvi autobusi prema Sarajevu, uspostavljeno sedam linija

Sa Autobuske stanice Tuzla jutros su otišli prvi autobusi prema Sarajevu. Danas će biti uspostavljeno ukupno sedam autobuskih linija.

”Danas će Transturist da vozi sedam linija, sa kooperantnom Centrotrans Sarajevo to su linije prema Sarajevu, šest polazaka u toku dana i jedan polazak za Zenicu, Sanski Most, Veliku Kladušu… za sada funkcionišu samo federalne linije, a za međuentitetske nismo dobili odobrenje. Imat ćemo i liniju za Srebrenicu jer mislimo da će uskoro biti odobrena. Što se tiče međunarodnih linija što je većina našeg posla – one su obustavljene, dok ne dobijemo odobrenje i naše i svih drugih država gdje vozimo…” rekao je za RTV Slon Nedžad Siočić, direktor Turističke agencije Transturist dd Tuzla.

U skladu sa mjerama koje je izdao Federalnih krizni štab u autobusima se mora držati fizička distanca te se može voziti najviše 25 putnika u autobusu koji ima 50 mjesta.

”To je 15% od našeg posla regularnog što će se danas aktivirati… Što se tiče pripreme sve je pripremljeno, o svemu smo vodili računa zbog očuvanja stabilne epidemiološke situacije.”

Dezinfekciona sredstva su postavljena širom autobuske stanice, dok je pri ulasku u autobus obavezno nošenje maske. Kada su u pitanju cijene karata, direktor je rekao da one za sada ostaju na istom nivou.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: