Ramić u Teočaku otkrio spomen-obilježje: Nećemo i ne smijemo zaboraviti najbolje bh. sinove

Odlukom Rijaseta Islamske zajednice u BiH  drugi dan Ramazanskog bajrama proglašen je Danom šehida, kao dan sjećanja na sve one koji su dali živote braneći porodicu, čast, domovinu i vjeru.Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić posjetio je opštinu Teočak, gdje je u naselju Sniježnica otkriio novoizgrađeno spomen-obilježje šehidima ukopanim u mjesnoj zajednici Sniježnica.

“Danas se sjećamo svih  Bosanaca i Hercegovaca koji su položili živote za ovo što danas imamo. Stekli smo slobodu koju ćemo pod svaku cijenu čuvati. Trebamo ljubomorno čuvati slobodu i mir, ali nećemo i ne smijemo zaboraviti najbolje bh. sinove i njihove porodice. Ti su ljudi dali svoje živote za univerzalne vrijednosti koje nemaju materijalnu mjeru. Teočak je simbol otpora i evo danas smo simbolično otkrili spomen-obilježje koje će nas trajno podsjećati na žrtvu koju su podnijeli najhrabriji sinovi ovoga kraja” – kazao je Ramić

Obilježavanju Dana šehida su, pored ministra Ramića, prisustvovali predstavnici šehidskih i boračkih organizacija, mještani Sniježnice, te načelnik općine Teočak Tajib Muminović. Izgradnju spomen-obilježja su sufinansirali Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, Općina Teočak i drugi donatori.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: