Protesti boraca na petlji Šićki Brod: Saobraćaj blokiran!

Demobilisani borci, kako su već ranije najavili, ponovo su se okupili na petlji Šiški Brod na ulazu u Tuzli i blokirali saobraćaj za sad samo prema Srebreniku.

Podsjećamo, kako su ranije i najavili demobilisani borci traže ispunjavanje zahtjeva koje su iznijeli na protestima 1. marta. S obzirom na to da zahtjevi nisu ispunjeni u predviđenom roku, svoje nezadovoljstvo ponovo iskazuju blokadom saobraćajnica.

“Kod nas se još uvijek ništa ne dešava. Imali smo najavu da bi moglo doći do blokade Šićke petlje. Nije riječ o zvaničnoj najavi organizatora, već o obavještajnim informacijama koje pratimo”, rekao je Topčagić.

On dodaje da Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona nije upotrebljavalo silu ni kada je prošli put bila blokirana petlja Šićki Brod te da je neće upotrebljavati ni ovaj put.

“Pratimo situaciju u cijeloj državi jer svi problemi boračke populacije nisu isključivo vezani za Vladu Tuzlanskog kantona. Očekujem da Vlada FBiH i Parlament FBiH napokon riješe problem demobilisanih boraca koji traje već dugo, odnosno da se zakon konačno stavi u proceduru”, kazao je Topčagić.

Još jednom ističe kako MUP TK ne želi upotrebljavati silu na boračkoj populaciji još jednom apelujući federalnim organima da riješe problem bivših boraca kako ne bi zbog toga ispaštali svi građani BiH.

 

 

(RTVTK/Klix)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: