Promovisano 120 učenika generacije osnovnih i srednjih škola Tuzlanskog kantona

Danas je, u prepunoj velikoj sali Bosanskog kulturnog centra Tuzlanskog kantona, promovisano 120 učenika generacije osnovnih i srednjih škola Tuzlanskog kantona za školsku 2018/2019. godinu.

Riječ je o 16. Manifestaciji koju organiziraju Ministarstvo obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona i Pedagoški zavod Tuzlanskog kantona.

„Manifestacija poput ove, jasan su pokazatelj opredjeljenosti Vlade Tuzlanskog kantona, a naročito resornog Ministarstva, da kroz podršku i promociju pošalje jasnu poruku o važnosti obrazovanja, te uvažavanju mladih ljudi, njihovih želja i potreba. Želimo da vam pokažemo da već vidimo i cijenimo vaš rad i uspjeh. Želimo biti vaša podrška, jer znamo i vjerujemo da ćete biti kreatori mnogih pozitivnih promjena i izradnje prosperitetnog društva. Zato nastavite učiti i raditi, jer ste ponos porodice, škole i zajednice” poručila je ministrica Brašnjić, u svom obraćanju učenicima generacije.

Učenicima generacije su osigurana sredstva za dodjelu jednokratnih novčanih stipendija. Priznanja učenicima uručili su Fahreta Brašnjić, ministrica obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona i Nikola Čiča, direktor Pedagoškog zavoda Tuzlanskog kantona.

U ime učenika generacije prisutnima se obratila Emana Suljendić, učenica generacije OŠ „Mejdan Tuzla”.

Suorganizator ovogodišnje Manifestacije bila je JU Osnovna škola „Mejdan” Tuzla, a publici su se predstavili učenici JU Srednja muzička škola „Čestmir Mirko Dušek” Tuzla i JU Osnovna škola „Mejdan” Tuzla prigodnim kulturno-umjetničkim programom.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: