Privrednim društvima za podršku razvoju TK 820.000 KM

Vlada Tuzlanskog kantona dala je danas saglasnosti na ukupno 54 odluke Ministarstva razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona o odobravanju novčanih sredstava sa pozicije „Podrška razvoju kantona“ za 2016. godinu. Ovim odlukama, po devet programa, privrednim društvima i obrtnicima je  dodijeljeno ukupno 820.000,00 KM.

Ostale odluke

Vlada Tuzlanskog kantona donijela je danas Odluku o odobravanju sredstava u operativnom planu Budžeta Tuzlanskog kantona za period januar – mart 2017.godine u iznosu od 68.152.731,00 KM u skladu sa procijenjenim prihodima za navedeni period od strane Odbora za likvidnost Budžeta TK za 2017. godinu.

Vlada Tuzlanskog kantona donijela je danas Odluku o odobravanju 108.956,98 KM sredstava vodnih naknada na ime OeKB glavnice i 9.536,08 KM na ime OeKB marže, kreditora UniCredit Bank Austrija AG, u postupku realizacije Programa sufinansiranja Projekta izgradnje kanalizacije i vodosnabdijevanja općine Čelić.

Vlada Tuzlanskog kantona je u cilju obezbjeđenja sredstva za isplatu bruto plaća i naknada plaća u oblasti obrazovanja donijela Odluku o unutrašnjoj preraspodjeli rashoda u Budžetu TK za 2016. godinu.

Također Vlada je donijela i odluke o utvrđivanju osnovice za obračun plaće i visini naknade za ishranu uposlenika budžetskih korisnika. Iznosi su ostali nepromijenjeni u odnosu na prethodni period tj. osnovica za obračun plaće ostala je 380,25, a visina naknade za ishranu 8 KM po izrađenom danu.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: