Pretresi širom Tuzlanskog kantona, policija zaplijenila drogu i oružje

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUPTK) danas su proveli veliku akciju u kojoj su, između ostalog, zaplijenjeni droga i oružje.

Po naredbama općinskih sudova akcija je provedena u cilju sprečavanja, otkrivanja i identifikacije izvršilaca krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe narkotičkih sredstava, nedozvoljenog držanja oružja i municije i imovinskih delikata, a obuhvatila je pretrese na deset lokacija na području Tuzle, Lukavca, Gračanice, Živinica, Srebrenika, Gradačca i Brčko distrikta.

Iz Uprave policije MUP-a TK su naveli da su prilikom pretresa pronađene i oduzete dvije lovačke puške, puška M 48, zračna puška, dvije ručne bombe, 44 komada puščane municije, tri lovačke patrone, dva ključa za demontiranje guma, aparat za pranje vozila, više tehničkih uređaja i prehrambenih proizvoda, razni alat, dvije kape takozvane fantomke, 54 tablete roze i zelene boje, neutvrđena količina tableta zelene boje u PVC ambalaži, pet tableta tromadol, kao i 30 kilograma rezanog duhana.

Također, zaplijenjena je i određena količina materija koje svojim izgledom asociraju na droge speed i marihuana, manje pakovanje sa sadržajem bijele materije koja svojim izgledom asocira na drogu, digitalna vaga, dvije drobilice i drugi predmeti.

Iz Uprave policije MUP-a TK su istaknuli da će nakon kompletiranja predmeta biti podneseni izvještaji Tužilaštvu Tuzlanskog kantona protiv A. A. (41) nastanjenog u Tuzli, E. L. (30) nastanjenog na području općine Srebrenik i J. H. (27) iz Gračanice zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih materija te protiv Z. K. (45) iz Brčkog i K. E. (31) iz Tuzle zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo teške krađe.

U slučaju pozitivnog nalaza vještačenja oduzetih materija nadležnom tužilaštvu će biti dostavljeni izvještaji protiv E. M. (27) iz Tuzle, A. K. (30) iz Lukavca, H. M. (19) nastanjenog na području općine Gračanica i A. K. (27) nastanjenog na području općine Živinice zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, kao i protiv H. A. (30) iz Gradačca zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo posjedovanja i omogućavanja uživanja opojnih droga.

Klix

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: