Pretresi na području TK-a

Postupajući po naredbi Kantonalnog suda Tuzla, službenci Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona jučer su (25.12.2017.) izvršili pretrese na četiri lokacije u Živinicama, Gračanici, Lukavcu i Tuzli radi pronalaska lica koja se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem više krivičnih djela na području TK-a.

Prilikom pretresa u Živinicama pronađeni su i slobode lišeni: S.S rođen 1986. godine iz Živinica i E.H rođen 1990. godine iz Lukavca, koji se dovode u vezu sa izvršenjem šest krivičnih djela (u periodu od 21.10.2017. do 25.12.2017. godine), i to : dva krivična djela razbojništva u Tuzli i Živinicama, dva krivična djela oduzimanje tuđe pokretnine u Lukavcu, krivično djelo teške krađe u Tuzli i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i municije.

Prilikom pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela: pištolj marke HDm-9 sa municijom, mobilni telefoni, USB kartice, zlatni i srebreni nakit, fotoaparati i odjeća. Navedena lica su privedena u službene prostorije na kriminalističku obradu, nakon koje će uz Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima biti predati Kantonalnom tužilaštvu TK-a na dalje postupanje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: