Premijer Hodžić učestvovao na konferenciji Programa EU za mlade državne službenike u BiH

Premijer Tuzlanskog kantona Kadrija Hodžić učestvovao je kao panelista u diskusiji o temi “Povećanje funkcionalnosti, efikasnosti i efektivnosti mehanizma koordinacije o pitanjima koja se odnose na EU na svim nivoima vlasti u BiH” na završnoj konferenciji projekta „Program EU za mlade državne službenike u BiH“ u Sarajevu.

Cilj projekta je kroz edukaciju mladih državnih službenika jačati javni sektor u Bosni i Hercegovini, koji treba da bude alat na usluzi građana ali i mjesto adekvatnog razvoja i rada samih uposlenika, rečeno je ovom prilikom.

U okviru Programa, koji je je finansiran od strane Evropske unije a implementira ga British Council u BiH, odabranih 25 učesnica i učesnika prošli su osmosedmičnu obuku u saradnji sa partnerskom institucijom College of Europe iz Belgije. Među 25 odabranih učesnika bio je i Miralem Smajić, pomoćnik ministra zdravlja Tuzlanskog kantona.

Osiguravanje ljudskih i materijalnih resursa za efikasnije ispunjenje obaveza u sistemu koordinacije procesa Evropskih integracija, smanjenje stepena korupcije u javnom sektoru, te korištenje digitalnih alata u svrhu ubrzavanja procesa javne uprave oblasti su koje su bile prezentovane tokom prvog ciklusa edukacije.

Kao član delegacije Tuzlanskog kantona završnoj konferenciji prisustvovao je i kantonalni koordinator za evropske integracije Senad Ovčina, kome je, zajedno sa  ostalim koordinatorima  za  evropske integracije, dodijeljena oprema  za  rad  na  daljinu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: