Premijer Hodžić se susreo sa predstavnicima boračkih saveza i udruženja

Program obilježavanja 15. aprila – Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine, bio je glavna tema današnjeg sastanka premijera Tuzlanskog kantona i ministara za boračka pitanja Fedahije Ahmetovića sa predstavnicima boračkih saveza i udruženja Tuzlanskog kantona. Program se trenutno nalazi u fazi nacrta i pripreme, te je istaknuto da će ovaj veoma značajan datum iz novije historije naše domovine, biti adekvatno obilježen, uz poštivanje svih epidemioloških mjera.
Tokom sastanka razgovaralo se i o pripremi Uredbe o uslovima, jedinstvenim kriterijima i postupku ostvarivanja prioriteta pri zapošljavanju branilaca i članova njihovih porodica.
Nakon analize predložene radne verzije ovog dokumenta istaknuta je neophodnost kvalitetnog i dugoročnog uređenja ove oblasti.
„Ova tematika sigurno zavrjeđuje da joj se pristupi dosta studiozno, da analiziramo sve aspekte donošenja jednog ovakvog dokumenta, te ćemo u narednom periodu, nakon što analiziramo i današnje prijedloge i sugestije, akt razmatrati i na sjednici Kantonalne vlade“, zaključio je premijer Hodžić.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: