Premijer Hodžić primio u posjetu predstavnike Ekološkog saveza

Premijer Tuzlanskog kantona Kadrija Hodžić i ministar prostornog uređenja i zaštite okolice Zvjezdan Karadžin primili su danas u posjetu predstavnike Ekološkog saveza „Eko zeleni“ predvođene predsjednikom Saveza Muhamedom Omerovićem. Ovom prilikom predsjednik Omerović je ukratko prezentirao dosadašnje aktivnosti Saveza, kao i aktivnosti koje savez planira realizirati u narednom periodu.

Premijer Hodžić se zahvalio na posjeti i aktivnostima koje Savez realizira.

„Veliko je priznanje što ste prepoznali da smo, Savez i Vlada, na istoj strani. Veoma su značajne aktivnosti Saveza. Na vašim plećima sjede buduće generacije, koje će se morati baviti problemom zaštite okolice. I pored svega što činimo i pomaka koje pravimo, kao i činjenice da je taj problem posebno izražen, još uvijek se ne radi dovoljno i ovoj problematici se ne posvećuje pažnja koju bismo trebali. Buduće generacije će se morati mnogo više ovom pitanju posvetiti“, kazao je premijer Hodžić.

Na završetku sastanka predsjednik Omerović se premijeru Hodžiću i ministru Karadžinu zahvalio na podršci koju pružaju aktivnostima udruženja te im uručio ekološka pisma.

„Ekološki savez izuzetno cijeni nastojanja Vlade TK da ubrzaju razvoj našeg kantona. U tom smislu danas smo dali i određene preporuke kako bismo realizacijom zajedničkih projekata u narednom periodu dodatno ekološki i pedagoški unaprijedili naš kanton“, kazao je Omerović ističući da današnju delegaciju saveza čine istaknuti i dugogodišnji ekološki aktivisti, koji svojim volonterskim radom doprinose razvoju i jačanju ekološke svijesti kod stanovništva.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: