Premijer Hodžić i članovi Vlade Tuzlanskog kantona paketićima obradovali mališane

Povodom nastupajućih novogodišnjih praznika, prigodnim paketićima delegacija Vlade Tuzlanskog kantona, predvođena premijerom Kadrijom Hodžićem, obradovala je danas djecu koja trenutno borave na Klinici za dječije bolesti Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli, te štićenike Doma za djecu bez roditeljskog staranja i JU Zavod za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju Tuzla.

„Želimo da podijelimo novogodišnju radost sa našim mališanima koji trebaju našu pomoć. Trebaju naše razumijevanje, našu podršku. Ovim dijeljenjem zajedničke radosti dajemo podršku našim malim herojima, koji će za neko iduće vrijeme da preuzmu budućnost ove zemlje. Dakle želimo im da što prije ozdrave, da se što prije vrate svojim kućama“, rekao je tokom obilaska Dječje klinike premijer Kantona Kadrija Hodžić.

U saradnji sa Dječijim selom mira Turija, Vlada i Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i povratak su za mališane na području TK osigurali ukupno 1.500 novogodišnjih paketića.

„Nadam se da ćemo ovim simboličnim činom unijeti bar dašak radosti ovoj djeci i doprinijeti da njihov boravak ovdje bude što lakši“, kazao je ministar za rad, socijalnu politiku i povratak Esad Džidić, te se svima koji su učestvovali u ovoj aktivnosti osiguranja paketića za mališane.

Uz novogodišnje čestitke, premijer Hodžić, ministrica pravosuđa i uprave Una Harčin, ministar rada, socijalne politike i povratka Esad Džidić, ministar zdravstva Božo Jurić i ministar kulture, sporta i mladih Zlatan Muratović su mališanima zaželjeli brzo ozdravljenje, zdravlje i školski uspjeh u 2022. godini.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.