Predsjedništvo SDP-a TK odlučilo: Počinju pregovori sa SDA i PDA

Predsjedništvo Kantonalnog odbora SDP-a Tuzla, na večerašnjoj sjednici, odlučilo je da partija krene u pregovore sa SDA i PDA o formiranju vlasti u Tuzlanskom kantonu, potvrđeno je za Faktor. Na sjednici su donesena četiri zaključka, a vrlo brzo slijede pozivi za pregovre.

Na sjednici je zaključeno da SDP TK, kao pobjednička stranka, mora biti dio vlasti, jer samo tako mogu kreirati ambijent koji su biračima obećali tokom predizborne kampanje. Također, zaključeno je da je SDP učinio sve da “građanski blok” uspije te da nijednim potezom nisu utjecali na raspad “koalicije 19”.

Pregovarački tim SDP-a trećim zaključkom dobio je ovlaštanje da uđe u pregovore sa SDA i PDA, ali naglašeno je da će SDP u vlast ići samo kao dio “BH bloka” koji pored ove stranke, čine i DF i Naša stranka.

– Poslat ćemo pozive i već sljedeće sedmice možemo očekivati prve sastanke sa delegacijama SDA i PDA. Osnova za pregovore je naš “plan 10”, a tu posebno ističemo infrastrukturne projekte, poput brze ceste Tuzla-Brčko-Orašje, izgradnju “Bloka 7” u Termoelektrani Tuzla, izgradnju termoelektrane Banovići, kao i pravednija raspodjelu javnih prihoda – rekao je za Faktor Enver Bijedić, predsjednik KO SDP-a Tuzla.

 

(Faktor)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: