Povjereništvo SDA Sapna: Saopćenje za javnost

U petak 09.03.2018. godine u prostorijama SDA Sapna formirano je povjerništvo SDA Sapna.

Sastanku je pristvovalo oko 50 članova i aktivista Stranke demokratske akcije iz svih mjesnih zajednica sa prostora općine Sapna, te su povjereniku stranke predloženi kandidati za povjereništvo.

Članovi i aktivisti Stranke demokratske akcije, koji su bili prisutni na sastanku, su upoznati sa stanjem u Stranci i sa činjenicom da je iz Stranke isključen doskorašnji predsjednik općinskog odbora SDA Sapna te još jedan poslanik u skupštini TK. Nakon isključenja doskorašnjeg predsjednika uvedeno je povjereništvo u SDA Sapna, te je gotovo kompletan dotašnji Izvršni odbor SDA saopštio, putem medija, da napušta Stranku demokratske akcije.

Stranka je time ostala bez organa te se nakon imenovanja Pvjerenika pristupilo razgovorima oko formiranja povjereništva stranke. I pored činjenice da su skoro svi funkcioneri stranke istu napustili, istinski članovi SDA Sapna su prepoznali opasnosti ukoliko se ne angažuju na formiranju novih organa stranke te su, vrlo brzo, napravili sastanak i predložili kandidate za povjereništvo.

SDA Sapna je ponovo oživjela, nadamo se sa većom željom i žarom za normalnu i moralnu stranku.

Pozivamo članove i simpatizere SDA Sapna da aktivno prate političko stanje u FBiH  i na prostoru općine Sapna, te da ne nasijedaju propagandama kojima će biti izloženi.

Svaki građanin općine Sapna ima pravo da izabere svoju političku opciju, ali je samo jedna SDA, a sve druge su kao kratkotrajne.

Sa vjerom u boga idemo očistiti stranku i pobijediti na izborima.

Povjerenik

Rasim Omerović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: