Potraga za nestalim Amarom Ramićem iz Tuzle proširena na još pet gradova (FOTO)

Jučer su pretražene lokacije u blizini Lovačkog doma i TV-repetitora na Majevici, a danas će se pretraživati još nekoliko lokacija za koje su, po dobijenim informacijama, postojale indicije da bi se mladić tu mogao nalaziti.

Potraga je sa područja Tuzle, proširena i na Kalesiju, Ugljevik, Čelić, Zvornik i Bijeljinu.

Od ljudi koji su trenutno na terenu u Tuzli formirana su četiri tima koja će obići navedene gradove i druge lokacije. Osim pretraživanja lokacija vršit će se i indirektna potraga gdje će timovi lijepiti plakatesa slikom nestalog mladića i potrebnim informacijama kako bi se informisao što veći broj građana. Danas se i Kantonalna uprava civilne zaštite Tuzla (KUCZ TK) stavila na raspolaganje a u prostorijama njihovog Operativnog centraisprintanisu navedeni plakati.

Sve pristigle informacije se provjeravaju u saradnji sa pripadnicima MUP-a Tuzlanskog kantona koji pružaju podršku timovima FUCZ, a priključili su se i studenti sa Elektrotehničkog fakulteta u Tuzli, inače kolege nestalog mladićaAmara Ramića koji studira na ovom fakultetu.

Pripadnici FUCZ čine maksimalne napore da pronađu nestalog mladića, a u pripravnosti su i novi timovi da se uključe u potragu ako bude potrebno.
Amar Ramić (21) iz Tuzle nestao je u srijedu 2. maja nakon što je oko 16:20 sati izašao iz stana u kojem živi sa roditeljima, a njegov nestanak prijavljen je Policijskoj stanici Istok Policijske uprave Tuzla u četvrtak, 3. maja oko 20 sati.

FOTO:

(Klix)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: