Potpisani ugovori za obavljanje volonterskog staža boračke populacije

Ministarstvo za boračka pitanja TK i JU Služba za zapošljavanje  TK  potpisali su danas ugovor o realizaciji X programa  sufinansiranja obavljanja stručnog osposobljavanja bez zasnivanja radnog odnosa/volonterskog staža boraca i članova njihovih porodica. Vlada Tuzlanskog kantona je ove godine za te namjene izdvojia 600 hiljada KM. Bruto sredstva koja će biti izdvojena po jednom volonteru su 340 KM, od toga 250 KM će dobiti volonter,a preostalih 90 KM  su doprinosi na ta sredstva. Danas je objavljena i preliminarna lista kandidata koji su ostvarili pravo na  ovaj program. Rok žalbe je 8 dana nakon objavljivanja preliminarne liste .

„Nadam se da će ova sredstva doprinijeti svim volonterima odnosno svim  pripravnicima, koji obavljaju ovaj stručni staž  kako bi stekli određena iskustva  u struci i stvorili uslove za polaganje stručnog ispita Ovo je je još jedan korak ili aktivnost Vlade i ministarstva za unaprIjeđenje boračke populacije i njihovih porodica  „ rekao je ovom prilikom minsitar za boračka pitanja Fedahija Ahmetović

U narednom periodu JU Služba za zapošljavanje TK objavit će  Javni piziv za poslodavce, koji kako je rečeno iz godine u godinu iskazuju sve veći interes.

(RTV Slon)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: