Potpisani ugovori sa dobavljačima za utopljavanje javnih objekata

Ministar prostornog uređenja i zaštite okolice Tuzlanskog kantona Elvir Rožnjaković potpisao je danas ugovore o nabavci roba i radova rekonstrukcije za utopljavanje javnih objekata na području TK sa izabranim dobavljačima. Riječ je o firmama Montaplan d.o.o. Tuzla, HDI d.o.o. Sarajevo i Sagra d.o.o. Gračanica. Radi se o obnovi fasada, stolarije i krova na tri osnovne škole (Sjenjak Tuzla, Tojšići PŠ Hrasno Donje i Dubrave Donje u Živinicama), općinskim sudovima u Banovićima i Gradačcu te na zgradama općina Banovići i Gračanica. Ukupna vrijednost radova za koje su potpisani ugovori je 500 hiljada KM.

Akcionim planom energijske efikasnosti javnih objekata na području Tuzlanskog kantona za 2019. godinu su, u skladu sa Studijom energijske efikasnosti javnih objekata Tuzlanskog kantona, obuhvaćeni javni objekti sa područja TK za koje će biti finansirane mjere energetske efikasnosti iz namjenskih sredstava od ekoloških naknada Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okolice za 2019. godinu.

Prema ovogodišnjem akcionom planu energijske efikasnosti više od polovine objekata je obrazovnog karaktera, a ukupna vrijednost radova i investicija je 2.017.000 KM. Sredstva za realizaciju ovog Akcionog plana osigurana su iz namjenskih sredstava od ekoloških naknada Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okolice za 2019. godinu, u skladu sa Programom raspodjele namjenskih sredstava od ekoloških naknada Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okolice za 2019. godinu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: