Poslodavci TK: Hitno intenzivirati radove na putu Šićki Brod – Orašje

Poslodavci Tuzlanskog kantona suočeni su sa najtežim stanjem u poslijeratnoj Bosni i Hercegovini. Tek što je proglašen prestanak prirodne nesreće izazvane korona virusom, na scenu stupa Direkcija cesta FBiH koja u najvećoj mogućoj mjeri paralizira nesmetano odvijanje saobraćaja na dionici puta Šićki Brod – Orašje, saopšteno je iz Udruženja poslodavaca TK.

“Osim otežanog odvijanja saobraćaja zbog izvođenja radova ogromne zastoje izaziva potpuna obustava saobraćaja kroz tunel Ormanica (za koji se ne zna kada će biti pušten u redovan saobraćaj), velike zastoje prave naizmjenična propuštanja saobraćaja na mostovima u Brgulama (opština Tuzla) i Dreniku (opština Srebrenik)”, naveli su poslodavci.

Takođe, ističu, da velike štete na vozilima pričinjava i to što je sa dugih  dionica u cijelosti skinut asfalt i da se na vozila prilikom odvijanja saobraćaja lijepi mnoštvo katrana što dovodi do znatnog oštećenja vozila i pričinjavanja ogromne materijalne štete.

“Uzrok sporog odvijanja saobraćaja na pomenutoj dionici leži u činjenici da su od strane investitora na tunelu i mostovima angažovana po dva čovjeka i što se radovi izvode u jednoj (dnevnoj) smjeni što sasvim sigurno ne ulijeva nadu za brzim završetkom započetih radova”, naglasili su iz Udruženja.

Kažu da situaciju usložnjava i veoma toplo vrijeme.

“Poslodavci Tuzlanskog kantona upućuju javni poziv investitoru Direkciji cesta FBiH da pod hitno intenzivira radove na svim objektima na pomenutoj dionici. U protivnom će uslijediti pokretanje tužbi za gubitke vremena i pričinjene štete”, stoji u saopštenju Udruženja poslodavaca Tuzlanskog  kantona.

NN

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: