Policija privela osam osoba tokom deblokade petlje Šićki brod

“Jutros u 6:00 sati Jedinica za podršku MUP-a Tuzlanskog kantona, uz asistenciju Specijalne policijske jedinice FUP-a, provela je kordiniranu akciju deblokade magistralnih puteva M-1.8, M-18 i M-4 na petlji Šićki brod, koja je držana u blokadi od 28. februara, te je omogućeno nesmetano odvijanje saobraćaja na navedenom lokalitetu, odnosno na magistralnom putu Orašje – Tuzla – Sarajevo. Prilikom provođenja navedenih aktivnosti od policije upotrijebljen je minimum sile i to samo prema osobama koje su bile u vidno alkoholisanom stanju i koje su pružala otpor policijskim službenicima. Tom prilikom dvije osobe zatražile su ljekarsku pomoć i prevezeni su u UKC Tuzla”, izjavio je Šarić.

Po riječima portparola MUP-a TK, tokom policijske akcije na deblokadi saobraćajnica, osam osoba privedeno je u Ministarstvo unutrašnjih poslova TK radi kriminalističke obrade.

“Protiv ovih osoba bit će preduzete zakonom propisane mjere. Među privedenim su i dvije osobe starosne dobi od 19 i 21 godine, što znači da nisu mogli biti borci. Tokom provođena navednih aktivnosti policija je utvrdila prisustvo većeg broja osoba mlađe dobi, kao i osoba koje nisu sa područja Tuzlanskog kantona”, izjavio je portparol Šarić.

(Fena)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: