Počinje sezona održavanja puteva: U fokusu saniranje udarnih rupa

Direkcija regionalnih cesta TK upravlja mrežom kantonalnih cesta u ukupnoj dužini od 320 km, a u skladu sa planom i programom za ovu godinu, jučer je sa izvođačima potpisala ugovore o održavanju regionalnih cesta u 2018. godini. Vrijednost ugovora je 2,1 miliona KM za redovno održavanje puteva kojima upravlja Direkcija regionalnih cesta.

„Čišćenje kompletne putne infrastrukture, saniranje udarnih rupa, sječenje stabala, pročišćavanje kanala, da bi se napravili uslovi za nesmetan protok saobraćaja i kako bi se odvijao normalno u narednom periodu“, pojašnjava Agan Delibajrić, direktor Direkcije regionalnih cesta TK. Od 15. marta kreće sezona redovnog održavanja puteva, a ugovor je potpisan sa osam firmi s područja TK.

U 2018. godini strateški ciljevi Direkcije su nastavak radova na rekonstrukciji regionalne ceste Živinice – Međaš čime će se osigurati brži i sigurniji promet na jednoj od najznačajnijih regionalnih cesta koja vodi do Međunarodnog aerodroma Tuzla. U planu su i radovi na rekonstrukciji, rehabilitaciji i sanaciji regionalne cesta Ribnica – Banovići – Živinice –Međaš, a jedan od strateških ciljeva je i saniranje aktuelnih klizišta na regionalnim cestama, a za te namjene planirano je u 2018. godini utrošiti 979.600 KM i to za sanaciju započetih radova na klizištima, sanaciju već postojećih klizišta za koja postoji projektna dokumentacija te za pojavu novih  klizišta. U 2018. godinu  ulazimo  sa 23 kilometra makadamske ceste, a tendencija je da u narednom periodu sve regionalne ceste budu potpuno asfaltirane.

rtv slon

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: