Počela sezona na Pannonici, pristižu prvi kupači

Danas je otvorena sezona na Panonskim jezerima. U ranijem periodu izvršene su sve pripreme, a nadležna institucija je izdala certifikat o visokoj kvaliteti slane vode.

Slana potpuno dezinfikovana voda u panonskim jezerima spremna je osježiti kupače koji će od petka moći posjetiti kompleks Pannonice. Prije i tokom boravka posjetitelja, provodit će se odgovarajuće higijensko-epidemiološke mjere.

”Panonika je veliki prostor od 75 hiljada metara kvadratnih, a vodena površina je preko 25 hiljada metara kvadratnih i naravno da mi možemo ispoštovati onu osnovnu i prvu mjeru a to je sigurnosna razdaljina između naših gostiju. Kako je možemo obezbijediti? Jednostavno imamo spisalačko-redarsku službu koja će dio tih posla, preko 100 uposlenika, jedan dio će raditi na tim poslovima”, navodi Maid Porobić, direktor JKP ”Pannonica”.

Kapacitet Panonskih jezera će biti manji, odnosno na kompleks će moći ući tek trećina od onog broja kako je to bilo u ranijim godinama. U tom slučaju, iz Pannonice navode da mogu kontrolisati provođenje svih potrebnih mjera.

Kako bi na jezerima sve izgledalo kako je to danas, uposlenici Pannonice su marljivo radili prethodnih mjeseci, pa su posjtiteljima na raspolaganju i novi sadržaji. Velika plaža je obogaćena novim mobilijarom, te će uz nove suncobrane biti više prostora za hlad.

Cijene ulaznica za boravak na panonskim jezerima ostale su kao i prošle godine. Radno vrijeme posljednjih dana juna je od 8 do 20 sati, a u julu i augustu će radno vrijeme biti od 7 do 21 sat. U Pannonici navode da već imaju najave dolaska gostiju iz drugih dijelova BiH.

”Mi smo već rekli da je ovo šansa za bh. turizam. Određene platforme iz Sarajeva, Prijedora, Banjaluke reklamiraju domaći turizam kroz razne slogane ‘Odmori u BiH’, a mi kažemo ‘Ljetujte u Tuzli’, da pokušamo bar održati taj nivo turističke ponude u gradu”, kaže Porobić.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: