Počela rekonstrukcija terena na Tušnju, poznato gdje će Sloboda i Tuzla City igrati utakmice

Rekonstrukcija travnatog terena na stadionu Tušanj u Tuzli zvanično je počela, a već krajem augusta ove godine timovi nogometnih klubova Sloboda i Tuzla City te članovi gostujućih ekipa trebali bi dobiti adekvatne uslove za odigravanje utakmica, prije svega u Premijer ligi BiH.

U okviru projekta Nogometnog saveza BiH “Potpuna rekonstrukcija glavnih terena na stadionima Premijer lige BiH” na tuzlanskom Tušnju počeli su radovi na uređenju travnate površine. Ovoga utorka izvršeno je otkopavanje dijela travnjaka, a na terenu se nalazi nekoliko radnika i neophodna mehanizacija.

“Projekt rekonstrukcije terena od velikog je značaja za Gradski stadion Tušanj, s obzirom na to da ćemo uz izgradnju tribina dobiti uslove i za odigravanje evropskih utakmica. Kada je riječ o rekonstrukciji terena, nakon okončanja radova, vjerujem da ćemo doći do poboljšanja igranja nogometa te da će utakmice biti znatno kvalitetnije”, kazao je za Klix.ba direktor Gradskog stadiona Tušanj Dževad Šećerbegović.

Prema Šećerbegovićevim riječima, završetak radova predviđen je za kraj augusta ove godine, a Tušanj će tada dobiti novi hibridni travnjak. Do završetka radova, Sloboda i Tuzla City utakmice Premijer lige BiH će igrati na drugim stadionima izvan grada soli.

“Klubovi su već razgovarali vezano za odlazak na druge stadione. Najvjerovatnije, Sloboda će prvenstvene utakmice igrati u Gradačcu, dok će Tuzla City igrati u Banovićima”, dodao je Šećerbegović.

Projekt rekonstrukcije glavnog terena na stadionu Tušanj u Tuzli, većim dijelom se finansira iz UEFA fondova i vlastitih sredstava Nogometnog saveza BiH, dok manjim dijelom u realizaciji učestvuje i Gradska uprava Tuzle.

Osim stadiona Tušanj, ugovorom je obuhvaćena prva faza radova u 2022. godini za još četiri stadiona – Gradski stadion Banja Luka, stadion Fudbalskog kluba Velež, stadion “Asim Ferhatović Hase” Sarajevo i Gradski stadion Mostar.

(Klix)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.