Panonska jezera bilježe 150.000 posjeta za mjesec i po

Kompleks Panonskih jezera u Tuzli od početka juna do danas je posjetilo 150.000 gostiju iz cijele BiH i šire. Izuzetno toplo ljeto obećava dobru sezonu.

Izuzetno visoke temperature i pakleno vrući dani jedan su od razloga što su brojni kupači osvježenje proteklih dana tražili u slanoj vodi na tri Panonska jezera u centru Tuzle.

“Otvorili smo 1. juna kao i uvijek. Od polovine juna počeo je toplotni val koji je donio dobre rezultate. Mi smo negdje na pola puta sezone. Očekujemo špicu sezone”, rekao je Majid Porobić, direktor JKP Panonnica Tuzla. 

On dodaje da su gosti zaista zadovoljni. Osim domaćih gostiju, primjetan je i značaj broj posjetilaca iz regije, ali i dijaspore. Tako su posljednjih dana aktuelne organizovane posjete iz Slavonije, a najavljene su i iz Srbije.

Često gosti ne ostaju samo taj dan već duže što utiče i na razvijanje turizma u Tuzli. Kako Porobić priča, mnogo upita dolazi za smještajne kapacitete, a slobodnu sobu je ovih dana sve teže naći. Osim slane i tople vode, gosti mogu uživati i u drugim sadržajima poput ugostiteljskih i zabavnih sadržaja ali tu si i slani slapovi, dječiji park, sojenice, itd.

“Trudimo se gostima zadržati pažnju. Svaki dan je besplatno otvorena naša arheološka postavka, sojeničko neolitsko naselje, rade se i određene radionice. Sve kako bi se gosti dobro zabavili”, ističe Porobić i naglašava da su u poslijepodnevnim satima aktivni DJ-evi, a u pripremi je i jedan koncert početkom augusta.

Za bezbrižno uživanje u svim čarima Panonnice brinu se brojni redari.

“Prvi prioretiet nam je čista, slana i zdrava voda, a drugi briga o zdravlju i sigurnosti gostiju. Od početka sezone naša spasilačko-redarska služba je imala per intervencija koje su se mogle drugačije završiti, a ne sretno. Zadnja dva dana imali smo dva uspješna spašavanja djece”, prepričava Porobić.

On naglašava da je na jezerima gostima na raspolaganju i Služba hitne medicinske pomoći koja je ovih dana imala pune ruke posla zbog velikih vrućina. Radnim danima ulaznica košta pet KM za odrasle i tri KM za djecu, a vikendom su karte za skuplje za jednu KM.

NN

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: