Općina Živinice: Asfaltirane nove dionice puteva

Načelnik Samir Kamenjaković je, sa saradnicima, obišao nekoliko lokacija na kojima je počela realizacija kandidovanih projekata asfaltiranja putnih dionica po Programu “marka na marku”.

Asfaltiranjem tri dionice puta u Mjesnoj zajednici Šišići, Oskova i Višća Donja počela je realizacija i uvođenje u radove na svim kandidovanim projektima.

Novoizgrađena dionica regionalnog puta u MZ Šišići je asfaltirana u dužini od 240 metara, širine 4 metra, a vrijednosti radova je 24.984,65 KM.

U MZ Višća Donja -Trnovače asfaltirana je dionica reginoalnog puta dužine 270 metara, širine 2,70 metra, a vrijednost radova je 22.694,19 KM.

Treća novoasfaltirana dionica je na regionalnom putu Karaula-Šišići u dižini od 670 metara, širine 3,50 metra, a za ovu namjenu je utrošeno 79.517,74 KM.

Izvođač radova je “HOLEX” d.o.o. Živinice.

Podsjećamo, Načelnik je, krajem mjeseca aprila, sa izvođačima radova potpisao ugovore kojima je obuhvaćena realizacija 32 projekta kroz koje će se asfaltirati određene putne dionice u 16 mjesnih zajednica na području Općine Živinice.

Realizacija svih kandidovanih projekata asfaltiranja po Programu “marka na marku” planirana je u narednom periodu, a kraj radova na istim se očekuje u roku od mjesec dana nakon uvođenja izvođača u radove.

FOTO:

(Općina Živinice)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: