OO BPS Sefer Halilovic Kalesija: Podrška ljekarima

U povodu štrajka Sindikata doktora medicine i stomatologa TK, BPS  Sefer Halilovic Kalesija daje punu podršku Sindikatu doktora medicine i stomatologa TK, te poziva Vladu TK da potpiše kolektivni ugovor o međusobnim pravima i obavezama.

Smatramo da treba podržati zahtjeve ljekara, da su to ljudi koji su u svoje obrazovanje uložili ogroman trud, novac i vrijeme te da su jako bitan segment društva.

BPS Sefer Halilovic Kalesija podrzava ljekare koji traze potpisivanje kolektivnog ugovora i jednako zdravstvo za sve. Osudjujemo sve one koji sute i koji su odgovorni za ovakvo stanje. Takodjer evidentno je da je nekoliko zdravstvenih radnika u posljednje vrijeme napustilo Dom zdravlja Kalesija, medju kojima su i tri ljekara, i svoj profesionalni aganzman su nastavili u Njemackoj.

Sve više mladih i obrazovanih ljudi, a posebno iz oblasti medicine, u posljednje vrijeme napušta Bosnu i Hercegovinu, a odlazak jednog doktora je nesto sto se novcem ne moze nadoknaditi.

Prema najnovijim podacima Saveza strukovnog sindikata doktora medicine i stomatologije Federacije BiH, prošle godine je Bosnu i Hercegovinu napustilo 350 ljekara!

Prema tome, BPS Sefer Halilovic Kalesija daje punu podrsku ljekarima u trazenju svojih prava.

 

PRESS SLUZBA OO BPS Sefer Halilovic Kalesija

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: