Oko dvije hiljade migranata evidentirano u TK u posljednji mjesec dana

Službenici policije TK su tokom juna pronašli i evidentirali oko 1.800 migranata, koji kod sebe nisu imali identifikacione dokumente, ili potvrdu o iskazanoj namjeri podnošenja zahtjeva za azil, sa dokazom o prijavi adrese boravka.

”U posmatranom periodu evidentirano je 20 sigurnosno interesantnih događaja, pet slučajeva je kvalifikovano kao krivična djela koja su zadokumentovana i izvještaji su upućeni nadležnom kantonalnom tužilaštvu. Migranti koji se ogriješe o zakone BiH, konkretno ovih pet slučajeva, u dva slučaja se radi o razbojništvu i razbojništvu u pokušaju, to lice je brzom reakcijom lišeno slobode, djelo je dokumentovano isti je predat Kantonalnom tužilaštvu na dalje postupanje, a o svemu se upoznaje i Služba za poslove sa strancima”, navela je Amra Kapidžić, glasnogovornica Uprave policije MUP-a TK.

Prema državi porijekla pronađenih migranata, policijski službenici su, na osnovu podataka koje o sebi daju migranti, došli do saznanja da najviše migranata dolazi iz Pakistana, Afganistana i Bangladeša.

(RTV Slon)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: