Odmetnuti SDA-ovci iz TK formiraju PDA – Pokret demokratske akcije

Povjereništvo Kantonalnog odbora SDA TK poslalo je saopštenje u kojem upozorava svoje članove na pojavu nove političke stranke – Pokreta Demokratske Akcije (PDA) iza kojeg se, kako je navedeno, kriju isti oni koji su doveli do rušenja Vlade TK.

– Želimo upozoriti članstvo SDA na pojavu novog političkog projekta pod nazivom „POKRET DEMOKRATSKE AKCIJE“, iza kojeg se kriju oni koji su cijelo vrijeme koristili SDA za svoje lične interese. Oni samo pokazuju svoje pravo lice i dokazuju da su bili u SDA dok su mogli koristiti i kontrolisati sistem SDA. Sve do sada su radili u ime ličnih ciljeva, a krili su se iza lažne brige za SDA, Banoviće, RMU Banovići i Tuzlanski kanton, navedeno je u saopštenju koje je potpisao predsjednik Povjereništva u KO SDA TK Amir Fazlić.

U saopštenju su osudili i pritiske na direktore javnih ustanova i preduzeća, od kojih se traži da potpišu pristupnicu za novu stranku.

– Oštro osuđujemo pristiske na direktore javnih ustanova i preduzeća, kao i na načelnike klinika na UKC Tuzla od kojih se traži da potpišu pristupnicu i lojalnost novom njihovom političkom projektu, a za uzvrat im obećavaju da će ostati na svojim pozicijama. Ovo je samo posljednji u nizu načina i poteza kojima su Kukić i njegovi saradnici uklanjali uspješne i cijenjene stranačke kadrove u TK, samo zato što nisu bespogovorno provodili njegovu politiku i ciljeve, stoji u saopštenju.

SDA je svoje članove pozvala da učestvuju u procesu obnove i rekonstrukcije SDA u TK.

 

 

(Oslobođenje)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: