NOVINARI TUZLANSKOG LISTA PREKINULI ŠTRAJK

Sa današnjim pojavljivanjem “Tuzlanskog lista” u prodaji, prekinut je dvodnevni štrajk uposlenika ovog medija, koji su od menadžmenta i vlasnika lista Vahida Ibrišimovića tražili da im izmiri dio dugovanja iz prethodnog perioda.

S obzirom da su radnici jučer poslijepodne krenuli u pripremu današnjeg broja, očigledno su bili zadovoljni rješenjem novonastale situacije, koje su ponudili predstavnici rukovodstva ovog medija.

– Dio zahtjeva je ispunjen i ako nas to rješenje ne može u potpunosti zadovoljiti. Međutim, pokazali smo da je i ovo način da ostvarimo svoja prava i ako nam sigurno nije drago da pravimo pauze u izlaženju lista – rekao nam je jedan od uposlenika “Tuzlanskog lista”, najavljujući ponovnu mogućnost obustave rada, ako menadžment nastavi sa dosadašnjom praksom isplate ličnih dohodaka.

Podsjećamo, radnicima ovog tuzlanskog medija koji je stopostotno u privatnom vlasništvu poslodavac duguje najmanje dvije plate, a prema nezvaničnim inforamacijama još uvijek nije izvršio niti obavezu plaćanja doprinosa za 2009. godinu.

U zvaničnom saopštenju u današnjem “Tuzlanskom listu”, uz izvinjenje čitateljima i oglašivačima kao razlozi dvodnevnog neizlaska se navode finansijski problemi u kojima se list trenutno nalazi.

Izvor: Tuzlainfo / A. V.

Foto: Tuzlanski list

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: