Nastavak saradnje Ministarstva za kulturu, sport i mlade i JP SKPC „Mejdan“

O značaju Sportsko-kulturno-privrednog centar „Mejdan“ za sport te ulozi multifunkcionalne sportske dvorane u procesu vakcinacije stanovništva koja će uskoro uslijediti razgovarao je ministar za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona Zlatan Muratović sa direktorom Jasenkom Elezovićem.

Ministar Muratović ovom je prilikom izrazio zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom i naglasio da je „Mejdan“ najvažnija okosnica za razvoj sporta i to ne samo za područje Tuzle i Tuzlanskog kantona, već i za cijelu državu. „Mejdan je tradicionalno jedan od najboljih, ako ne i najbolji, domaćina našim reprezentativnim selekcijama“, kazao je ministar Muratović te izrazio zahvalnost zbog činjenice da će Mejdan biti jedan od važnih aktera u procesu vakcinacije stanovništva koja predstoji.

Upoznavši resornog ministra o trenutnom načinu rada ovog preduzeća i o statusu aktivnosti koje su povezane sa rekonstrukcijom objekta i sanacijom nakon prošlogodišnjih poplava direktor Elezović je istaknuo da su,  i pored problema sa kojima su se suočili, uspjeli odgovoriti izazovima, te da kontinuirano pronalaze alternativne načine poslovanja i saradnje sa svim relevantnim akterima.

Vlada TK dodijelila je SKPC „Mejdan“ 70 hiljada KM za rekonstrukciju dijela objekta uništenog poplavom a ovom je prilikom istaknuto i da ubuduće podrška resornog ministarstva i Vlade TK neće izostati. Današnji razgovor obuhvatio i detalje o odvijanju trenažnih procesa u ovim i uslovima pandemije.

Na današnjem je sastanku dogovorena uzajamna podrška i saradnja na aktivnostima koje su od velikog značaja za unaprjeđenje u oblasti sporta.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: