Nastavak i unaprjeđenje saradnje sa Wizzair-om

Obostrani interes za nastavak postojeće i proširivanje saradnje Međunarodnog aerodroma u Tuzli i avio kompanije Wizzair bile su teme današnjeg sastanka premijera Tuzlanskog kantona Denijala Tulumovića, ministra trgovine, turizma i saobraćaja Edina Buševca i generalnog i v.d. izvršnog direktora za saobraćaj i tehniku Eseda Mujačića i Mensuda Brčaninovića sa vođom operacija Wizzair-ove baze na Međunarodnom aerodromu Tuzla Jozefom Takačem (Jozsef Takacs). Posebno ohrabruje činjenica da Wizzair, i u momentima kada je su avioprijevoznici najviše pogođeni pandemijom koronavirusa, razmišlja i pokazuje interes za unaprjeđenje saradnje sa Međunarodnim aerodromom Tuzla. Rezultat je to prije svega dugogodišnje uspješne saradnje, razvijenog povjerenja, ali i razmišljanja o perspektivama razvoja u budućnosti.

Uz zahvalnost za dosadašnju saradnju i riječi ohrabrenja da se krene i sa novim projektima premijer Tulumović i ministar Buševac su predstavnike kompanije Wizzair upoznali da je Vlada, na tragu prethodnog sastanka, a u cilju stvaranja olakšica za dolazak i ulazak pilota i kabinskog osoblja Wizzaira iz Mađarske u Bosnu i Hercegovinu, poslala dopise i tražila od nadležnih federalnih ministarstava i Vijeća ministara da uzmu u razmatranje i sagledaju mogućnosti uvođenja određenih olakšica u smislu posjedovanja PCR testova na korona virus.

„Imajući u vidu svakodnevna putovanja pilota kompanije Wizzair na relaciji Budimpešta – Tuzla, tako česta testiranja, osim mogućih zdravstvenih posljedica koja mogu utjecati i na samu obnovu pilotskih licenci, pilotima stvaraju i druge poteškoće (termini zakazivanja testiranja, čekanje na rezultate i sl. s tim u vezi tražili smo od nadležnih institucija da se sagledaju mogućnosti i izanađe što kvalitetnije rješenje koje će pogodovati pilotima i kabinskom osoblju, a i neće ugroziti zdravstvenu situaciju u BiH“, kazali su dana premijer Tulumović i ministar Buševac.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: