Nakon poplava u Tuzlanskom kantonu na terenu volonteri Crvenog križa FBiH

Zbog obimnih padavina i proglašenja stanja nesreće u Tuzlanskom kantonu Crveni križ Federacije BiH je u skladu sa svojom misijom i mandatom na ime podrške i pomoći organizaciji distribuirao određena sredstva Crvenom križu općine Kladanj. Sve u cilju što brže i bolje pomoći stanovništvu u potrebi. Riječ je o dekama (200 komada), čizmama (50 komada), lopatama (25 komada) i kolicima (5 komada) te 10 kilograma hlora. Osim materijalno-tehničkih sredstava Crvenom križu općine Kladanj dostavljeno je i 30 paketa hrane i 30 paketa higijene.

Paketi hrane i higijene su već distribuirani ugroženom stanovništvu u Kladnju i okolnim mjestima, a na terenu su raspoređena i materijalno-tehnička sredstva.

Sva raspoloživa sredstva na raspolaganje je stavio i Crveni križ Tuzlanskog Kantona. Tako je sedam isušivača isporučeno Crvenom križu općine Kalesija, a kontaktirane su i sve općinske organizacije na području TK.

Crveni križ grada Živinice formirao je operativni centar putem kojeg volonteri prate stanje na terenu, a formirana su i dva mobilna tima. Timovi su na raspolaganju stanovništvu i rade na sanaciji štete. Prenstveno pomažu starijim osobama koje žive same i osobama koje su najviše pogođene ovom prirodnom nesrećom.Crveni križ Federacije je izdao upute stanovništvu područja zahvaćenih poplavama koje možete pročitati na njihovoj web stranici.

(Klix)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: