NAJAVLJENA AKCIJA KONTROLE TAKSI PREVOZA

Ključni akteri za rješavanje problema taksi prevoza na području općine Tuzla danas su se sastali sa premijerom Tuzlanskog kantona, Bahrijom Umihanićem i dogovorili korake kojim će uspostaviti kontrolu u ovoj oblasti.

Sastanak je inicirao načelnik Općine Tuzla, Jasmin Imamović nakon što su mu se taksisti Tuzle jučer obratili za pomoć. Sastanku su prisustvovali i ministar trgovine, saobraćaja i turizma TK, Mustafa Isabegović, ministar unutrašnjih poslova TK Midhat Dobrnjić, policijski komesar  Ferid Šljivić, predstavnici MUP-a i taksista.

Problem konkurencije među 330 taksista koji trenutno rade u Tuzli povećava i velikog broj taksi prevoznika koji dolaze iz drugih općina, kazao je ovom prilikom taksista Hakija Jaganjac te ukazao na bespravnu trgovinu štandovima koji dosežu iznos i do 25.000 KM. Ministar Dobrnjić napomenuo je da bi upravo taksisti trebali ukazati na rješenje problema a načelnik Imamović istaknuo kako je potrebna jača kontrola i sprječavanje anarhije u oblasti koja pruža najjeftinija radna mjesta.

Premijer Umihanić kazao je da je potrebno spriječiti kriminalnu trgovinu štandovima a u granicama mogućnosti policije napraviti akciju kontrole taksi saobraćaja na području grada nakon čega je dogovoreno da resorni ministri  načine plan akcije kontrole taksi prevoza na području općine Tuzla. Također je kao jedno od rješenja ponuđena i izmjena važećeg Pravilnika u oblasti taksi prevoza.

 Odjeljenje za informisanje

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: