Na području općine Kalesija dvije osobe zaražena koronavirusom

Dvije osobe s područja općine Kalesija zaražene su koronavirusom, potvrđeno je iz Kriznog štaba Ministarstva zdravstva tuzlanskog kantona.

Stariji muškarac iz Živinica kod kojeg je bila potvrđena zaraza koronavirusom preminuo je u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli.Ovu informaciju za Klix.ba potvrdio je direktor Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli Vahid Jusufović.

Jusufović nam je kazao da je riječ o pacijentu koji je imao potvrđenu zarazu koronavirusm, sa komorbiditetima.

Ovo je inače drugi smrtni slučaj u proteklih sedam dana, a oba su vezana za Živinice gdje je aktivan i najveći broj zaraženih koronavirusom.

Inače, u Tuzlanskom kantonu situacija se iz dana u dan sve više usložnjava. U posljednjem turnusu testiranja u Zavodu za mikrobiologiju Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli obrađeno je 205 uzoraka, a 14 nalaza je bilo pozitivno na SARS-CoV-2.

Kako su naveli iz Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona , osam osoba je iz Živinica, tri su iz Tuzle, dvije iz Kalesije te jedna iz Teočaka.

Trenutno su aktivna 124 pozitivna slučaj, od kojih je 11 na bolničkom liječenju. Jedan mlađi pacijent i dalje se nalazi na respiratoru, a pod zdravstvenim nadzorom su 234 osobe.

U toku je sjednica Kriznog štaba Doma zdravlja Kalesija, nakon kojeg će biti poznato više informacija o novozaraženim osobama s područja kalesijske općine.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: