Na jezeru u Bašigovcima ronioci još traže tijela stradalih mladića

Na Rajskom jezeru u Bašigovcima kod Živinica jučer u poslijepodnevnim satima, utopile su se dvije osobe. Riječ je Mirnesu Salkanoviću (1990) i maloljetnom I. S., amidži i bratiću.

Službenici krim. policije na mjestu tragedije obavljaju sve potrebne uviđajne radnje pod nadzorom dežurnog kantonalnog tužioca Tužilaštva Tuzlanskog kantona. Pristup jezeru je onemogućen.

Kako je nam je potvrđeno iz Uprave policije MUP-a TK ronilački tim Specijalne policijske jedinice MUP-a TK još uvijek traga za tijelima mladića koji su se utopili u jezeru jer je sinoć obustavljena potraga zbog loše vidljivosti.

Foto: facebook – Zivinicki hunjer

Zbog teškog imovinskog stanja porodice nastradalih mladića na društvenim mrežama pokrenuta je akcija kako bi se prikupila sredstva za troškove dženaze.

“- Obzirom da je porodica skromnog imovinskog stanja mi smo pokrenuli akciju za troškove dženaze i svega potrebnog i ako bude viška novca predat ćemo ga porodicama Salkanović. Svoje donacije možete dostaviti u cafe Avenija. Molim dragog Allaha da im se smiluje i uvede ih u Dženet, a porodici želim sabur” – navodi se u jednoj objavi na društvenim mrežama.

Inače, ovo nije prva nesreća sa smrtnim ishodom na Rajskom jezeru. Bašigovačko jezero u narodu poznato još i kao “Rajsko jezero” je kopovskog tipa nastalo je 1984 godine kada je obustavljena eksploatacija rude uglja.

Dugo je oko 400 a široko oko 350 metara sa maksimalnom dubinom oko 40 metara na sredini.

(Tuzlanski.ba)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.